Stepaside Residence

Stepaside Residence

The design of Stepaside Lane, a small luxury development, focused on the creation of an open plan family living, kitchen and dining area,

The building was well laid out with lots of natural light so we wanted to keep things bright and airy while still incorporating some colour  into the room. The choice of Farrow & Ball Haque Blue on the island contrasts beautifully against the subtle Wimborne White on the rest of the kitchen and also complements the overall palette of the rest of the home. As the home owners are enthusiastic and competent cooks high quality appliances were a must and so Lisa recommended the Neff range.
Everything in the room has been considered from both a practical and aesthetic view point. The large island with its solid oak seating area acts as both a work station and a social hub and is the main focal point in the room.
The elevated wall units with glass panelling and back lights prevent the run of cabinetry from looking too solid and add a lovely ambience in the evening.
Circulation and ease of use was a key design consideration.The location of the island and its proximity to the hob and ovens welcomes anyone to join in with the food preparation  and means there is no need for conversation to end when the cooking begins.